Zwemles

Nieuw zwemdiploma van de KNZB methode: SuperSpetters!

Met SuperSpetters zwemles leren kinderen op een veilige, snelle en leuke manier zwemmen!  

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Met zwemles volgens de SuperSpetters zwemlesmethode leren kinderen op een leuke manier goed zwemmen en er veel aandacht is voor persoonlijk contact. Het SuperSpetters KNZB- Diploma staat gelijk aan het diploma van het ZwemABC.

Eerst borstcrawl

Kinderen krijgen tegenwoordig veel jonger zwemles dan hun ouders vroeger. De zwemlesperiode duurt daardoor langer en is fysiek en mentaal zwaarder. Veel ouders vergeten dat wel eens. SuperSpetters sluit beter aan bij de jonge kinderen qua lesopbouw en hulpmiddelen. In deze methode zijn de borstcrawl en rugcrawl eerder aan de beurt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zichzelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Ze zijn dan vaak al een half jaar of een jaar ouder, wat bij jonge kinderen een enorm verschil maakt.

Opvallende verschillen

Tijdens de zwemles maken kinderen straks gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers. De zoomers (kleine zwemvliezen) zorgen ervoor dat de jonge kinderen met minder kracht goed vooruit komen. Hierdoor kunnen ze meer aandacht besteden aan de techniek; hoe beter de techniek, hoe minder kracht het zwemmen kost. Er wordt (bijna) geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen, waardoor kinderen goed ervaren wat het water met ze doet. Goed onderwater leren zwemmen blijft belangrijk, maar er komt minder focus op onder water door een gat zwemmen. In plaats hiervan komt er meer aandacht voor techniek.

A of AB is echt onvoldoende

De laatste tijd staan de kranten vol met berichten dat het met de zwemveiligheid in Nederland niet goed gaat. Het ZwemABC is zo opgezet dat het pas met C veilig is. Volgens het factsheet Zwemvaardigheid 2014 van het Mulier instituut haalt in Nederland maar 35% van de kinderen het C diploma. Veel kinderen zijn dus niet voldoende zwemvaardig. Vaak komt dit omdat veel ouders nog steeds denken dat A en B te vergelijken zijn met het oude A en B diploma van vroeger. Deels spelen ook inkomen en niet westerse-komaf een rol. De SuperSpetter methode springt hier op in met 1 dilpoma wat betekend dat uw kind zwemveilig is.

Overgangsperiode 

Nieuwe lesgroepen beginnen direct met SuperSpetters. Kinderen die al op zwemles zitten mogen de ZwemABC leerlijn blijven volgen, maar krijgen wel steeds meer SuperSpetters elementen. 

De lessen
De lessen vinden plaats op de volgende combinatie dagen: ma-do, di-vr en wo-za en duren 45minuten per les. Ouders worden goed op de hoogte gehouden van het leertraject.
Wanneer een kind twee keer per week zwemles heeft, kan het al in 12 maanden het KNZB zwemdiploma behalen en zwemvaardig zijn. Na het inschrijven kunt u alvast vrij zwemmen op zondag ochtend en beginnen met de watergewenningsoefeningen die u ontvangt. 

De belangrijkste voordelen van SuperSpetters

 • Voor kinderen vanaf 4 jaar
 • Groepjes van maximaal 8 à 9  kinderen
 • Gediplomeerde lesgevers + VOG
 • De borstcrawl en rugcrawl als uitgangspunt
 • Survivalelementen en fun
 • Gebruik van een badmuts, zwembril en flippers
 • Geen gebruik van drijfpakjes of andere drijfmiddelen
 • Een eigen zwemboek om voortgang te volgen
 • Beloningsmomenten met stickers
 • Regelmatige communicatie met de ouders over vorderingen van het kind

Voor meer informatie vul onderstaand formulier in.

 • * velden zijn verplicht.

Contact

Racket & Health Wolvega
Grindweg 124
8471 EM Wolvega

0561-616262
Nieuw! Trampoline Fitness

Nieuw! Trampoline Fitness

Geplaatst op: 2018-09-09

Vanaf 17 september zullen wij starten met de volgende lessen: Fit-Jump: Trampoline fitness zoals het bedoeld is. Intensief fitnessen en toch een lach op je gezicht.  Door de vering corr...

Lees meer Meer nieuws
Summer Body Boost Wolvega & Appelscha

Summer Body Boost Wolvega & Appelscha

Geplaatst op: 2018-05-01

Nu bij Racket & Health Centre in Wolvega & Appelscha, het Summer Body Boost programma voor vrouwen, klik hieronder voor alle (start)informatie! Wolvega              &n...

Lees meer Meer nieuws